Versterk uw cyberbeveiliging met FortiSASE


Corporate

Versterk de cyberbeveiliging in uw hybride werkomgevingen met de FortiSASE-oplossingen aangeboden door Fortinet & Trustteam.

 

Omgaan met de uitdagingen van hybride werken

In een wereld waar hybride werken de norm wordt, worden organisaties geconfronteerd met toenemende uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging. De noodzaak van veilige en geauthenticeerde toegang tot kritieke applicaties en middelen, of werknemers nu op locatie zijn, thuiswerken of iets daartussenin, is een blijvende vereiste geworden. Secure Access Service Edge (SASE) oplossingen bieden een betrouwbare en flexibele reactie op deze overgang naar een permanent hybride werkmodel.

 

Toename van cyberaanvallen in België

De opkomst van op afstand werken heeft het risico op cyberaanvallen vergroot. In 2022 werkte 33,9% van de Belgische werknemers af en toe of meestal thuis.

Volgens het laatste rapport van het Centrum voor Cybersecurity België, zijn in 2023 ransomware-aanvallen goed voor 120 incidenten, wat een stijging van 24% betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. Op nationaal niveau zijn 5 grote incidenten waargenomen, zonder verandering ten opzichte van het voorgaande jaar, maar met significante implicaties. Het aantal kleine incidenten is aanzienlijk gestegen, met 46 incidenten, wat een stijging van 142% betekent ten opzichte van 2022. Bovendien zijn er in 2023 98 gecoördineerde openbaarmakingen van kwetsbaarheden geweest, wat wijst op een voortdurend engagement voor proactieve beveiliging en samenwerking om kwetsbaarheden te identificeren en aan te pakken voordat ze kunnen worden misbruikt. SASE-oplossingen als antwoord SASE-oplossingen bieden een alomvattende benadering van beveiliging door veilige externe toegang, geavanceerde sessie- en applicatie-gebaseerde authenticatie, evenals enterprise-grade beveiliging te combineren in één cloudoplossing. Ze bieden bescherming aan externe werknemers en vereenvoudigen tegelijkertijd het beheer voor IT-teams.

 

De juiste oplossing kiezen: 7 overwegingen om rekening mee te houden

  1. Eenmalige SASE-aanpak: Vereenvoudigt het beheer door netwerk en beveiliging te verenigen via één interface.
  2. Gecentraliseerde agent: Eén agent voor meerdere use-cases, biedt beveiliging via de cloud.
  3. Veilige internettoegang: Beschermt gebruikers met meer dan alleen een versleutelde tunnel, inclusief functies zoals een beveiligde webgateway.
  4. Flexibele privétoegang: Biedt veilige connectiviteit naar bedrijfsapplicaties, geïntegreerd met SD-WAN en NGFW-oplossingen.
  5. Veilige toegang tot SaaS: Beschermt kritieke gegevens en biedt gedetailleerde controle over SaaS-applicaties.
  6. Flexibele consumptie: Maakt de overgang van CapEx naar OpEx mogelijk met gestaffelde prijzen en centraal beheer.
  7. Eenvoudig cloudgebaseerd beheer: Biedt volledig zicht en effectieve beveiligingsoperaties via cloudgebaseerd beheer.

 

Trustteam: uw partner in IT-beveiliging

Trustteam biedt ongeëvenaarde expertise in het leveren van geavanceerde beveiligingsoplossingen, inclusief Fortinet's SASE-oplossingen. Onze klantgerichte benadering zorgt voor een soepele overgang naar een veilige hybride werkomgeving, met robuuste bescherming tegen cyberbedreigingen, waar u ook bent. Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze verkoopvertegenwoordigers via sales.wb@trustteam.be

Bronnen : 

  • Gouvernement de Belgique, 15 januari 2024, « Travail à domicile », Economie numérique en chiffres, Opgehaald op 16/04/24
  • Centre pour la Cybersécurité Belgique, "Rapport Annuel 2023", Centre pour la Cybersécurité Belgique, Opgehaald op 16/04/24
  • Ebook-sase-wfh-era, Fortinet, October 17 2022

Heeft u een project? Laten we dit samen bespreken.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Onze partners