scroll down

Blog - Wat weet u over cybersecurity?

25/01/2023

Door de toegenomen digitalisering binnen de economie en samenleving, lopen bedrijven meer dan ooit het risico om gehackt te worden. Om u als ondernemer te tonen hoe belangrijk een goed werkende IT-beveiliging is, biedt Trustteam opleidingen rond dit thema. Opleidingen die u tonen hoe belangrijk het is om cybersecurity hoog in het vaandel te dragen.

Wist u bijvoorbeeld dat u een verzekering kan aangaan in geval van hacking? Verschillende onderwerpen  komen aan bod in onze opleidingen.

Hoe werkt zo een opleiding?

Trustteam werkt vanuit het ‘train de trainer’ principe. De opleiding wordt gegeven aan een IT-verantwoordelijke of verantwoordelijke naar keuze. Tijdens de opleiding worden verschillende punten aangehaald. Algemene facts & figures, zwakke schakels in het netwerk worden blootgelegd, het belang van proactief handelen binnen het securitylandschap wordt uitvoerig besproken en uiteraard krijgt u een gedetailleerd beeld van een up-to-date infrastructuur. Benieuwd welke maatregelen u nog kan nemen tegen hacking?

Wat is het verschil met een security audit?

Bij een security audit onderzoekt Trustteam de huidige situatie van het netwerk en stellen wij een rapport op van deze situatie. Bij de opleiding gaan we inspelen op de mens binnen het securitynetwerk. Wat moet u als gebruiker weten om veilig te werken? Hoe kan u de veiligheid binnen het netwerk garanderen en waarom is dit zo belangrijk. Sensibilisering is de eerste stap tot een veilige werkomgeving. Heel vaak merken we namelijk dat de oorzaak van een breach bij een gebruiker ligt. Op een phishing link klikken, is zeer snel gebeurd… Wij helpen u dergelijke zaken te voorkomen.

Steun van de Vlaamse overheid

Om bedrijven actief aan te moedigen om te investeren in cyberveiligheid, voorziet de Vlaamse minister van Economie via de kmo-portefeuille een hoger subsidiepercentage voor de aankoop van opleiding of advies voor cybersecurity. Dit kadert in de doelstelling van de Vlaamse overheid om cyberveiligheid bij zo veel mogelijk Vlaamse ondernemingen duurzaam te verhogen.

Wat betekent dit voor u als klant?

Het domein IT van de kmo-portefeuille is opgedeeld in de thema’s: cybersecurity, hardware, infrastructuur en software. Elke aanvraag voor een advies (oa. Security-audits, pentesting, …) of opleiding met betrekking tot het thema cybersecurity krijgt een verhoogd steunpercentage. Kleine ondernemingen krijgen een tussenkomst van 45% en middelgrote ondernemingen krijgen een tussenkomst van 35%, tegenover respectievelijk 30% of 20% voor andere thema’s.

Dit betekent dat onze opleiding over cybersecurity en security-audit voor bijna de helft te financieren valt met de KMO-portefeuille.

Het maximale jaarlijkse subsidiebedrag blijft 7.500 euro per onderneming. Ook voor de projecten die ingediend worden in de overige thema’s wijzigt er niets: kleine ondernemingen krijgen 30% steun en middelgrote ondernemingen 20% voor de aankoop van opleiding of advies.

Zelf klaar om te investeren in cyberveiligheid? Neem contact op en plan uw opleiding zo snel mogelijk in!

Ik wil meer weten over cybersecurity!

Blog - Andere nieuwtjes

04/05/2023 - World password day en het belang van 2FA bij een veilig wachtwoordbeleid.

Op de eerste donderdag van Mei vieren we elk jaar de world password day. Een ideale gelegenheid om...

Lees meer

19/04/2023 - 500 000 service tickets bij Trustteam

Met onze 400 werknemers zijn we dag in, dag uit bezig met het ontzorgen van onze klanten op vlak...

Lees meer

13/04/2023 - Trustteam en System Solutions bundelen hun krachten

We hebben het genoegen te melden dat de firma System Solutions en Trustteam hun krachten bundelen.

Lees meer
  • One-stop-shop voor uw IT
  • Beheer van eigen datacenters