scroll down

Blog - Trustteam en System Solutions bundelen hun krachten

13/04/2023

We hebben het genoegen te melden dat de firma System Solutions en Trustteam hun krachten bundelen.

 “De combinatie met System Solutions is een belangrijke stap voor Trustteam. Ze zorgt ervoor dat we kunnen uitbreiden naar de Luxemburgse markt en onze positie in Wallonië en het noordoosten van Frankrijk verder verstevigen. We zijn onder de indruk van de uitstekende kwaliteit die System Solutions aan zijn klanten biedt en kijken ernaar uit om samen te werken met Robert Roux, zijn ervaren management team en 100 hoogopgeleide en ervaren collega's. Samen zullen we onze klanten een nog ruimer aanbod aan diensten kunnen aanbieden, met oplossingen die voldoen aan de steeds evoluerende noden van de markt”, vertelt Pieter Spiesschaert, CEO van Trustteam Group.

Met een omzet van meer dan 100 miljoen euro en bijna 400 medewerkers worden Trustteam en System Solutions zo samen een belangrijke speler op vlak van IT managed services in België, Luxemburg en het noordoosten van Frankrijk. Het totaalaanbod (one stop shop) aan producten en diensten is uniek.

“Het is duidelijk dat we elkaar aanvullen op het vlak van technologie en ligging. Ook onze kernwaarden wat betreft bedrijfscultuur en zorg voor medewerkers sluiten perfect aan. Deze fusie is een nieuwe en spannende stap vooruit voor ons bedrijf”, zegt Robert Roux, CEO van System Solutions Group.

Sinds de investering van Rivean Capital (juli 2022), is System Solutions de derde acquisitie van Trustteam. De groep heeft een duidelijke ambitieuze groeistrategie om in Frankrijk, België en Luxemburg uit te groeien tot de referentie op vlak van IT managed services met focus op de brede KMO-markt.

Dynamica, de Belgische investeringsgroep die twee jaar geleden een meerderheidsbelang in System Solutions nam, herinvesteert in Trustteam Group, samen met Rivean Capital, Stijn Vandeputte en het managementteam en zal als lid van de raad van bestuur de verdere groei van de groep actief blijven ondersteunen.

De transactie is onderhevig aan goedkeuring door de Luxemburgse financiële toezichthouder (CSSF).

Over System Solutions

System Solutions is een allround leverancier van ICT-diensten met kantoren in Luxemburg, Frankrijk en België. De groep werd in 1996 opgericht door Robert Roux en kan rekenen op een omzet van meer dan 35 miljoen euro en zo'n 100 medewerkers. System Solutions levert IT-diensten aan uiteenlopende sectoren en bedrijven, waaronder ook de financiële sector. Het bedrijf kreeg van de Luxemburgse toezichthouder CSSF daarvoor een 'PSF Niveau 1'-certificaat.

Meer informatie vindt u op www.systemsolutions.com

 

Over Rivean Capital

Rivean is een toonaangevende Europese private equity speler die zich focust op het midcap segment in de DACH-regio, de Benelux en Italië. De onderneming beheert meer dan 3 miljard euro aan fondsen en heeft kantoren in Amsterdam, Brussel, Frankfurt, Zürich en Milaan. Sinds zijn oprichting in 1982, heeft Rivean al meer dan 250 bedrijven ondersteund bij hun groeiplannen.

Meer informatie vindt u op www.riveancapital.com

 

Over Dynamica

Dynamica werd in 2009 opgericht door Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet en investeert in ondernemingen met groeiambitie. Het injecteert eigen kapitaal en kennis om een optimaal rendement te creëren op middellange termijn. De voorbije jaren heeft Dynamica geïnvesteerd in verschillende industrieën en grondige kennis van de IT-dienstensector opgebouwd.

Meer informatie vindt u op www.dynamica.be

 

Blog - Andere nieuwtjes

21/09/2023 - Officieel welkom in de Trustteam Groep aan System Solutions

Met veel plezier kondigen we de toetreding van System Solutions tot de Trustteam Groep aan, na...

Lees meer

04/09/2023 - Trustteam is genomineerd voor de Private Equity Awards in de categorie Buy-Out Company of the year

Met grote trots kondigen wij onze nomitatie aan in de categorie Buy-Out Company of the year door...

Lees meer

30/06/2023 - Proxival sluit zich aan bij de Trustteam Group

We zijn verheugd om de overname van Proxival, een Franse managed services provider, door de...

Lees meer
  • One-stop-shop voor uw IT
  • Beheer van eigen datacenters