scroll down

Blog - Trustteam blaast 20 kaarsjes uit!

25/02/2022

Precies 20 jaar geleden ontstond Trustteam, toen nog als Trust-IT, onder leiding van huidig CEO Stijn Vandeputte in Kortrijk. Op vandaag staat Trustteam voor 6.500 klanten, 300 medewerkers op een 9-tal locaties. Hoofdkantoor te Kortrijk met extra vestigingen te Nazareth, Berchem, Heusden-Zolder & Waver, de overige 4 bevinden zich in Frankrijk.

Trustteam profileert zich al jaren als One-Stop-Shop IT-aanbieder oftewel “Totale ontzorging op vlak van IT’. Na de start in Kortrijk en de verhuis naar Marke, mocht Trustteam in 2013 opnieuw de overstap maken richting Kortrijk en intrekken in het prachtige zwarte gebouw aan de oevers van de E17.

Trustteam kent de laatste jaren een sterke groei , enerzijds organisch, anderzijds door gerichte overnames, steeds met het streefdoel om het totaalaanbod aan IT diensten & producten te verruimen. Zo hoeft de klant maar 1 aanspreekpunt.

Gekende overnames zijn Hexios met het product Voipplay (bellen via Internet), Compuboek & Zensoft met zijn jarenlange kennis op gebied van administratieve software. Van offerte, facturatie tem boekhouding en in het bijzonder het digitaliseren van het administratief proces nemen wij onder handen. Firmware die sterk inzet door “niet harder maar efficienter te werken” via de Microsoft 365 tools (Excel, Word, PowerApps, PowerBI, Power Automate, ...) en Aspex die een grondige kennis heeft van Azure, zodoende Trustteam een hybride oplossing kan aanbieden met zijn 2 eigen privé datacenters (ISO 27001 en HDS norm).

De laatste jaren wordt sterkt ingezet op het security verhaal. Trustteam biedt de ondernemingen een audit-check aan met als hoofddoel het in kaart brengen wat de klant bezit aan infrastructuur & licenties, maar nog veel belangrijker : “wat hebben ze niet?” (bv. ontbrekende Antivirus, geen paswoordenbeleid, slecht werkende backup, etc.)

Last but not least wordt er tegenwoordig sterk ingezet op het sensibiliseren van de eindgebruiker, aan de hand van valse berichten wordt de medewerker getest op z’n IT gedrag. Op vandaag scoren vele bedrijven nog steeds dramatisch op dergelijke testen. Nochtans is phishing vandaag de dag één van de grootste gevaren binnen een onderneming. Gekoppeld aan deze valse berichten of fake phishing mails bieden wij online opleidingen aan om dergelijke fouten in de toekomst te vermijden.

Alle ontwikkelingen doorheen de laatste twintig jaar werden door Trustteam kort opgevolgd met als doel u als klant volledig te ontzorgen op vlak van IT. Uiteraard was de afgelopen twintig jaar zonder onze klanten, medewerkers en iedereen die in ons geloofde niet mogelijk. Zonder hun vertrouwen in ons kunnen, was het Trustteam niet gelukt een enorm sterke speler te worden in het steeds wisselend IT-landschap. Op nog veel jaren en een welgemeende dankjewel vanwege iedereen binnen Trustteam!

Blog - Andere nieuwtjes

04/05/2023 - World password day en het belang van 2FA bij een veilig wachtwoordbeleid.

Op de eerste donderdag van Mei vieren we elk jaar de world password day. Een ideale gelegenheid om...

Lees meer

19/04/2023 - 500 000 service tickets bij Trustteam

Met onze 400 werknemers zijn we dag in, dag uit bezig met het ontzorgen van onze klanten op vlak...

Lees meer

13/04/2023 - Trustteam en System Solutions bundelen hun krachten

We hebben het genoegen te melden dat de firma System Solutions en Trustteam hun krachten bundelen.

Lees meer
  • One-stop-shop voor uw IT
  • Beheer van eigen datacenters