scroll down

Blog - Transport- en logistiek bedrijf Frans Hendrickx & Zonen werkt nauw samen met IT-leverancier Trustteam

01/06/2022

“Wij investeren voortdurend in betere kwaliteit. Trustteam is een heel belangrijke partner in dat proces”, zegt preventieadviseur Luc Van Houdt, die ook verantwoordelijk is voor milieu en kwaliteit bij het transport- en logistiek bedrijf Frans Hendrickx & Zonen in Hulshout. Het Kempense familiebedrijf kende de afgelopen decennia een duidelijke groei. “Trustteam weet perfect wat wij nodig hebben.”

Het transportbedrijf vestigde zich in de jaren ’70 op het industrieterrein op de grens tussen Hulshout en Westerlo. “Wij mikken op België en de buurlanden. Verder moet je niet gaan, anders wordt de concurrentie met de lageloonlanden te groot”, zegt Luc Van Houdt. Klanten maken dankbaar gebruik van de 140.000 m2 verwarmde en deels gekoelde magazijnen van transport- en logistiek bedrijf Frans Hendrickx & Zonen.

Pionieren in duurzaamheid

Innovatie en toekomstgericht denken typeert het transportbedrijf. “We waren pionier om met vrachtwagens op LNG te rijden. Toen we ermee begonnen, telde Vlaanderen slechts twee LNG-tankstations. Gelukkig is de situatie nu beter. Ondertussen rijdt een kwart van onze vrachtwagens op aardgas. We werken ondertussen ook samen met verschillende partners aan het proefproject Logibat rond elektrische vrachtwagens.”

Rechtstreeks contact

De samenwerking met Trustteam kwam er via het Limburgse IT-bedrijf Zen soft. Zij creëerden voor Hendrickx een boekhoudpakket op maat. “We hadden een heel goede band met die mensen. Die directe lijn is ook na de overname van Zen soft door Trustteam blijven bestaan. Onze contactpersoon Davy Staelens, senior system engineer bij Trustteam, komt hier al twintig jaar over de vloer. Hij kent ons bedrijf en zijn specifieke noden door en door. Trustteam denkt mee met ons en daar plukken wij dagelijks de vruchten van.”

Het rechtstreekse contact is voor Luc Van Houdt een belangrijk pluspunt. “Liever Davy aan de lijn dan een anonieme helpdesk. Hij is altijd beschikbaar.” Het begon met een boekhoudpakket op maat.   Ondertussen zet Trustteam zijn expertise ook in op andere domeinen binnen het transportbedrijf. “Trustteam weet perfect wat wij nodig hebben. De behoeftes worden goed afgewogen. We betrekken Davy bij elke aankoop. Trustteam maakt voor elke aankoop een uitgebreide offerte. Er is nadien nog altijd ruimte voor telefonisch overleg.”

Kwaliteit als leidraad

“De technische adviezen van Davy worden bij Transport Hendrickx enorm geapprecieerd en meestal ook opgevolgd”, zegt Xavier Verstraete, accountmanager bij Trustteam. “Wij doen wat we denken dat goed is voor onze klant en spelen daarbij snel in op hun behoeften. Die flexibiliteit is absoluut nodig in een altijd evoluerende branche als de onze. Bij Trustteam garanderen we die flexibiliteit en gaan daar zelfs nog een stapje verder in. Elke klant vraagt een andere aanpak.”

De heldere communicatie is een grote troef van Trustteam, vindt Luc Van Houdt. “In het licentiecontract staat klaar en duidelijke welke diensten er allemaal inbegrepen zijn. Wij komen nooit voor verrassingen te staan.” Zowel voor hardware, de server, de firewall, de omschakeling naar VoIP-telefonie als voor het plaatsen van Acces Points in het 140.000 m2 grote magazijn doet Hendrickx beroep op Trustteam. Bij elke ingreep staat de kwaliteit voorop. Soms komen de ingrepen ook na een voorstel van Trustteam zelf. “Vroeger moesten wij na elke werkdag een back-up op verwisselbare schijf maken. Dankzij Trustteam gebeurt de dagelijkse dubbele back-up nu volautomatisch. Dat scheelt een pak werkuren.”

Website Transport Hendrickx

Blog - Andere nieuwtjes

27/01/2023 - Data Protection Day

Elk moment wordt persoonlijke data gebruikt en verwerkt. Alsmaar meer worden we onszelf bewust van...

Lees meer

25/01/2023 - Wat weet u over cybersecurity?

Door de toegenomen digitalisering binnen de economie en samenleving, lopen bedrijven meer dan ooit...

Lees meer

11/01/2023 - Vooruitblik op 2023 met Pieter Spiesschaert, CEO van Trustteam Groep sinds juli 2022.

Trustteam Groep wenst jullie eerst en vooral een mooie en feestelijke start van het nieuwe jaar. We...

Lees meer
  • One-stop-shop voor uw IT
  • Beheer van eigen datacenters