scroll down

Blog - Proxival sluit zich aan bij de Trustteam Group

30/06/2023

We zijn verheugd om de overname van Proxival, een Franse managed services provider, door de Trustteam Group aan te kondigen.

"Dankzij de overname van Proxival zet de Trustteam Group een belangrijke nieuwe stap door zowel haar geografische dekking in Frankrijk als haar dienstenaanbod verder uit te breiden. Proxival ontwikkelde zich in de afgelopen jaren als een gespecialiseerde leverancier van IT-outsourcingdiensten voor kleine en middelgrote ondernemingen. Dankzij haar expertise slaagt Proxival erin om haar klanten volledig te ontzorgen van het dagelijkse beheer van hun IT. Bovendien vult Proxival, met haar aanwezigheid in de regio's Île-de-France, Bourgogne-Franche-Comté en Auvergne-Rhône-Alpes, perfect onze huidige aanwezigheid in de regio Grand Est aan. Wij danken Jean-Bernard Lafarge en het team van Proxival voor hun vertrouwen en heten de 45 medewerkers van Proxival van harte welkom bij de Trustteam Group," verklaart Pieter Spiesschaert, CEO van de Trustteam Group.

Het samengaan van Trustteam Group en Proxival resulteert in een gecombineerde omzet van meer dan 125 miljoen euro, met 550 medewerkers verspreid over vijf landen. Hierin is ook de recente overname van System Solutions in Luxemburg begrepen die enkel nog wacht op finale goedkeuring door de Luxemburgse financiële toezichthouder (CSSF).

"De samenwerking met de Trustteam Group zal de positie van Proxival op de IT-markt versterken, de langetermijngroei ondersteunen en onze lokale diensten verankeren in al onze regio’s. Onze waarden, visie en doelstellingen zijn gelijk met deze van Trustteam en zullen blijven bestaan voor Proxival en haar medewerkers. Deze overname geeft onze klanten ook toegang tot nieuwe, waardevolle diensten binnen de Trustteam Group die volledig gericht is op 'klantentevredenheid'. Ik heb persoonlijk deze samenwerking gewenst voor de medewerkers en klanten van Proxival. Het komt nu tot stand, en daar ben ik erg blij mee. Proxival zal blijven groeien terwijl het haar sterktes en waarden behoudt," verklaarde Jean-Bernard Lafarge, Voorzitter van Proxival. 

De overname van Proxival is de vijfde transactie sinds de investering van Rivean Capital in juli 2022. Deze stap onderstreept opnieuw de ambitieuze groeistrategie van de Trustteam Group om een toonaangevende leverancier van managed IT-services te worden, met specifieke focus op het KMO-segment in de Benelux en Frankrijk.  

Over Trustteam  

Trustteam is een toonaangevende IT managed services provider, gespecialiseerd in cloudoplossingen, infrastructuur, netwerken, beveiliging, software, VoIP en support. Trustteam heeft meerdere ISO 27001 en HDS gecertificeerde datacenters en voldoet daarmee aan de strengste eisen op het gebied van informatiebeveiliging. Trustteam werd in 2002 opgericht door Stijn Vandeputte en heeft nu 21 kantoren verspreid over België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Roemenië. Met inmiddels meer dan 7500 actieve klanten is Trustteam een belangrijke speler op de IT-dienstenmarkt.   

Voor meer informatie: www.trustteam.be     

 Over Proxival  

Proxival werd opgericht in 2005 en is een regionale IT-dienstverlener in Frankrijk die gespecialiseerd is in IT-outsourcing en -beheer voor KMO klanten. Het Proxival-team positioneert zich als een echte partner voor haar klanten. Ze fungeren als een one-stop-shop en beheren voor klanten de volledige IT-infrastructuur, hardware, monitoring, hosting, beveiliging services, inclusief de ondersteunende IT-governance. Met een team van 45 medewerkers beheert Proxival meer dan 4000 werkplekken, gedreven door hun waarden van Service, Nabijheid en Toewijding. Proxival is gevestigd in Charnay-Lès-Mâcon, in het zuiden van Bourgondië, en is ISO 27001 & HDS gecertificeerd. Ze hebben ook vier regionale vestigingen om steeds zo dicht en snel mogelijk bij klanten te zijn. 

Voor meer informatie: www.proxival.com

Over Rivean Capital  

Rivean Capital is een toonaangevende Europese private equity-investeerder met een focus op mid-market transacties, met activiteiten in de BeNeLux, de DACH-regio en Italië. Rivean beheert meer dan 5 miljard euro aan fondsen en heeft kantoren in Brussel, Amsterdam, Frankfurt, Zürich en Milaan. Sinds de oprichting in 1982 ondersteunden zij meer dan 250 bedrijven bij het realiseren van hun groeiambities.  

Voor meer informatie: www.riveancapital.com     

Blog - Andere nieuwtjes

21/09/2023 - Officieel welkom in de Trustteam Groep aan System Solutions

Met veel plezier kondigen we de toetreding van System Solutions tot de Trustteam Groep aan, na...

Lees meer

04/09/2023 - Trustteam is genomineerd voor de Private Equity Awards in de categorie Buy-Out Company of the year

Met grote trots kondigen wij onze nomitatie aan in de categorie Buy-Out Company of the year door...

Lees meer

07/06/2023 - Stepco treedt toe tot de Trustteam Group, die hiermee een eerste grote stap op de Nederlandse markt zet

We zijn verheugd aan te kondigen dat het Nederlandse Stepco en het Belgische Trustteam hun krachten...

Lees meer
  • One-stop-shop voor uw IT
  • Beheer van eigen datacenters