scroll down

Blog - Kent u het nieuwe normaal al?

12/05/2020

We komen met zijn allen geleidelijk uit lockdown, bedrijven starten terug op. Niet zoals vroeger, maar wel veel voorzichtiger. Heeft u uw voorzorgsmaatregelen al genomen op vlak van IT? Veiligheid, performantie en continuïteit zijn meer dan ooit cruciaal, want we gebruiken het netwerk nu eenmaal vaker. Vandaar dat we u bij Trustteam graag het nieuwe normaal introduceren: meer beveiliging, meer monitoring en meer rapportering. Alles om uw business terug te laten gaan als een raket. 

Wat houdt die monitoring in?

  • We houden in de gaten dat uw servers blijven draaien, dat alle bestanden correct opslaan en dat de opslagruimte blijft voldoen aan uw huidige werksituatie, ook op afstand.
  • We bewaken alle toestellen zoals vaste computers en laptops, maar ook firewall en access points zodat alles voorzien is van de laatste updates. We sturen een alert uit wanneer bepaalde toestellen in gevaar dreigen te komen. Denk maar aan het ontbreken van een antivirusprogramma.
  • Aangezien telewerk aanbevolen blijft, is het meer dan ooit belangrijk om te rapporteren welke gebruikers zich aanmelden op het netwerk en om te checken of er vreemde activiteit is van buitenaf.

The new way of doing things

Afstand houden blijft de norm, maar wij nemen liever geen afstand van ons veiligheidsgevoel. Meer cyber security wordt het nieuwe normaal. Is dat niet meer dan logisch?! 

Vragen of assistentie nodig?

Contacteer ons!

Blog - Andere nieuwtjes

22/07/2020 - Is de kmo klaar om te digitaliseren?

Digitalisering is voor veel kmo’s nog steeds een ver van hun bedshow. De consument is al...

Lees meer

06/07/2020 - Trustteam neemt Nexis uit Waver over

Met deze overname komt de jaaromzet dicht bij de 50 miljoen euro, klimt het medewerkersaantal naar...

Lees meer

19/06/2020 - ProMoni - Proactieve monitoring, professionele acties!

Wie had eind 2019 gedacht dat de eerste maanden van het nieuwe jaar zo bizar zouden verlopen...

Lees meer
  • One-stop-shop voor uw IT
  • Beheer van eigen datacenters