scroll down

Blog - Is de kmo klaar om te digitaliseren?

22/07/2020

Digitalisering is voor de kmo nog steeds een ver van hun bedshow. De consument is al lang mee in het verhaal van digitalisering waardoor het voor de kmo nu of nooit is. Een groot aandeel ziet digitalisering echter wel als een opportuniteit maar houdt nog steeds de boot af. Het is nu vooral belangrijk om niet achter de feiten aan te hollen om achteraf te merken dat de concurrentie al een stuk verder staat met hun digitalisering.

Wat denken kmo’s?

Uit onderzoek van Agoria blijkt dat 83% van de Belgische industriële kmo’s digitalisering ziet als een opportuniteit maar dat slechts 44% ervan overtuigd is dat dit een grote impact zal hebben. Men is dus nog altijd niet overtuigd dat digitalisering hoog op de agenda moet staan. Ook blijkt dat maakbedrijven twee keer trager digitaal innoveren dan dienstenbedrijven. De reden hiervoor is vooral de dichtheid van de klantenrelaties. Nochtans is het ondertussen duidelijk dat digitalisering een no-brainer is en dat het effect veel groter is dan dat kmo’s op dit moment willen geloven.

Wat moet ik digitaliseren?

Digitaliseren is een uitgebreid begrip en kan verschillende zaken met zich meebrengen. Het is zeker niet de bedoeling om van de ene dag op de andere alles te digitaliseren. Dit is zeer moeilijk en kan afschrikkend werken. In veel situaties is het beter om de digitalisering op te bouwen en te beginnen met het verplaatsen van tools en documenten naar de cloud. De centralisatie naar de cloud zorgt bovendien voor een extra veiligheid.

Daarnaast kunnen processen stelselmatig verder gedigitaliseerd worden zodat er op termijn een volledig netwerk van digitale processen aanwezig is. Centraal staat steeds ‘efficientie’. Werknemers winnen tijd en kunnen zich veel meer focussen op het creatieve en het menselijke. Zo kan er meer gedaan worden met evenveel mensen.

Juiste partners

Het is belangrijk om je als kmo te omringen met de juiste partners. Trustteam biedt een totaalpakket aan IT-oplossingen. Dit wil zeggen dat je voor al jouw IT-kwesties terecht kunt bij Trustteam. Dit maakt het voor de kmo uiteraard gemakkelijker om te digitaliseren. Trustteam weet ondertussen perfect naar wat je op zoekt bent en weet wat het doel is van de digitalisering. Als one-stop-shop is het de bedoeling om de kmo volledig te ontzorgen van IT met de noden en wensen van de klant steeds op de eerste plaats.

Hoe merk ik digitalisering?

Digitalisering is een toekomstgerichte investering en zal niet na één dag worden opgemerkt. Er moet zeker enkele maanden uitgetrokken worden om de concrete resultaten van de nieuwe processen te merken. De ene aanpassing zal ook meer effect hebben dan de andere maar uiteindelijk is het doel steeds hetzelfde. Ervoor zorgen dat zoveel mogelijk elementen met elkaar in contact zijn waardoor tijd nuttiger kan besteed worden en er uiteindelijk zo efficient mogelijk kan gewerkt worden.

Blog - Andere nieuwtjes

23/02/2021 - MyZen, het facturatiepakket as you go

Als ondernemer hebt u wel belangrijkere zaken aan uw hoofd dan de facturatie. Verkopen en rendabel...

Lees meer

29/01/2021 - Kritiek beveiligingslek in Microsoft Windows servers vanaf 9 februari!

Vanaf 9 februari 2021 wordt een nieuwe Windows Update vrijgegeven die een kritiek veiligheidslek...

Lees meer

24/12/2020 - Trustteam neemt Compuboek uit Wevelgem over!

Trustteam, de IT-partner voor de KMO, onderscheidt zich van andere IT-spelers door een...

Lees meer
  • One-stop-shop voor uw IT
  • Beheer van eigen datacenters