scroll down

Blog - Het belang van periodiek onderhoud!

01/12/2020

Het lijkt logisch, regelmatig jouw wagen op onderhoud sturen en weten dat je de kilometers weer kan afmalen. Net hetzelfde verhaal bij de tandarts... Regelmatig op controle gaan lijkt de normaalste zaak van de wereld. Waarom doen we het dan niet voor onze IT-omgeving? Het zorgt nochtans voor dezelfde zekerheid, veiligheid en continuïteit!

Waarom is periodiek onderhoud nodig?

Zoals we eerder communiceerden is cybercriminaliteit een gevaarlijk beestje die veel te alomtegenwoordig is. Hierbij gaat men vaak op zoek naar zwakke plekken in de software. Periodiek jouw IT laten nakijken kan deze zwaktes opsporen en proactief oplossen. Trustteam kan met ProMoni uw omgeving 24/7 in de gaten houden en eventuele gevaren ook proactief opsporen. Daarnaast kan je uiteraard ook regelmatig jouw omgeving laten controleren door één van onze specialisten. Deze extra zekerheid zal ervoor zorgen dat je elke dag op beide oren kan slapen.

Oude microsoft office licentie

Een voorbeeld van een zwakke plek is een verouderde Microsoft office Licentie. Het is perfect mogelijk dat u nog steeds Office 2010 gebruikt en geen problemen ondervindt. Toch moet u beseffen dat dit voor een gat in uw beveiliging zorgt. Microsoft ondersteunt deze - en oudere - Office licenties niet meer, waardoor er ook geen reparatie van bugs en gaten meer is. In principe moet je zorgen voor een extra beveiliging in dit geval. Uiteraard is het vooral aan te raden om te upgraden naar een nieuw Office 365 abonnement. Zo bent u mee met de nieuwste technologie en voorkomt u ook nog eens compatibiliteitsproblemen.

Oude windows

Velen van ons zijn nog opgegroeid met Windows 95, - 98, - XP ... en waarschijnlijk zijn er nog steeds mensen die dit gebruiken. Dit is perfect mogelijk. Weet echter wel dat u constant risico loopt!  Cybercriminelen zijn op zoek naar dergelijke mazen in het net. Zelf het in 2009 uitgebrachtte Windows 7 wordt niet meer ondersteund door Windows. Dit wil zeggen dat Windows niet langer werkt aan updates en security patches voor dit operating systeem. Hierdoor ben je kwetsbaarder voor malware aanvallen en virussen. Geen nood, deze gevaren kunnen aan het licht komen tijdens een standaard onderhoud. Wel is het belangrijk dat er regelmatig wordt gecheckt of de nieuwste updates en security patches werden uitgevoerd.

Vraag nu jouw periodiek onderhoud aan en ga virusvrij verder!

Blog - Andere nieuwtjes

25/05/2021 - Gecompliceerde facturatie? Niet meer van deze tijd!

Wat maakt het facturatiepakket MyZen zo bijzonder? Lees verder en ontdek enkele belangrijke...

Lees meer

10/05/2021 - Trustteam neemt Firmware uit Nazareth over

Trustteam heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van ERP oplossingen en digitaliseren van de...

Lees meer

15/04/2021 - Win tijd, geld en business dankzij MyZen

Een facturatiepakket dat u tijd én geld bespaart? Ontdek MyZen, het facturatiepakket waar...

Lees meer
  • One-stop-shop voor uw IT
  • Beheer van eigen datacenters