scroll down

Blog - Hack, hacker, hackst ... Who is next?

02/04/2021

Het cybersecuritycentrum waarschuwde naar aanleiding van het incident met de mailserversoftware Exchange van Microsoft voor een nakende ‘tsunami aan cyberaanvallen’ in België. Begin maart ging de bal aan het rollen in China en werd er gesproken over inbreuken in het mailsysteem.

Hack

Wat is een cyberaanval of hack nu juist? Wel... een hack kan verschillende negatieve gevolgen hebben voor u en uw onderneming. Daarom is het belangrijk om sterk in te zetten op security van uw IT-omgeving. Verlies van cruciale data en daaraan gekoppelde downtime is een meer dan wederkerend fenomeen na een cyberaanval en zorgt voor schade. Is het nu financieel of imagoschade, het doet er niet toe, er is schade.

Hacker

Een hacker probeert de IT-omgeving van het slachtoffer steeds binnen te dringen door de mazen van het net. Plaatsen waar de beveiliging net niet voldoende is of zelf helemaal onbestaande. Deze kleine mazen zorgen voor een grote onzekerheid en onveiligheid. Hackers targetten niet enkel grote ondernemingen. Een misconceptie die nog al te vaak wordt gemaakt. Zeker bij kmo’s blijft dit een werkpunt. Investeringen zoals IT-security worden vaker op de lange baan geschoven omdat het geen rechtstreekse return on investment met zich meebrengt. Maar bedenk u eens het volgende: hoeveel mensen kunnen er tegenwoordig hun job nog uitoefenen zonder een goed werkende computer of IT-omgeving?

Gehackt

U bent gehackt, wat nu? Eerst en vooral is dit een teken dat er op bepaalde plaatsen in uw IT-omgeving security aspecten ontbraken. Het is belangrijk om deze in het vervolg te dichten. Maar hoe weet u nu dat u gehackt bent? Verschillende zaken kunnen een hack aan het licht brengen. Enkele voorbeelden hiervan zijn een vreemde omleiding naar pagina’s die anders zijn dan de normale homepage, bestanden die plots versleuteld zijn, ransomware berichten ...

Who is next?

Met onze ProMoni security, hopelijk niemand! Uiteraard is hacking een blijvend fenomeen en is er altijd de mogelijkheid dat je het target bent van een cyberaanval. Dit betekent echter niet dat je de poorten tot jouw omgeving moet openen. Hoe moeilijker je het maakt voor de hacker, hoe geruster je ’s nachts kan slapen.

Trustteam biedt met ProMoni een verhaal dat IT-security als een geheel ziet. Dit verhaal begint bij proactieve monitoring en remote support. Zo worden van op afstand steeds de geïnstalleerde patches centraal in kaart gebracht, pro-actief cruciale parameters gemonitord en worden er ook toestellen ontdekt die niet compliant zijn aan de security standaard. Bovendien maakt de ProMoni agent het ook een stuk gemakkelijker om remote support toe te passen. De computer kan namelijk overgenomen worden zonder dat de gebruiker goedkeuring moet geven. Periodiek wordt er gerapporteerd om de efficientie van je IT-omgeving te vergroten.

Uiteraard moeten er ook acties verbonden zijn aan de gemonitorde zaken. Trustteam staat met ondertussen bijna 200 man steeds klaar om jouw omgeving up to date te houden. Daarbovenop kunnen extra beveiligingsmaatregelen zoals webdefender (anti-virus en -malware scanning), Next gen antivirus, 2 Factor Authentication, Wan backup... jou helpen in de strijd tegen cybercriminaliteit.  

Bovendien biedt Trustteam MyGlue nu HELEMAAL GRATIS aan bij klanten die het hele ProMoni verhaal kiezen. Met MyGlue krijg je een centraal documentatiesysteem met al jouw IT-informatie. (meer info via sales@trustteam.be)

Blog - Andere nieuwtjes

11/01/2022 - Microsoft voert een belangrijke prijsstijging door vanaf maart 2022

Microsoft heeft enkele prijsstijgingen aangekondigd vanaf 1 maart 2022. Trustteam volgt dit...

Lees meer

29/10/2021 - Trustteam koopt Aspex

Trustteam, een IT-partner voor kmo's, koopt Aspex, een IT-bedrijf dat al meer dan vijftien...

Lees meer

30/09/2021 - KLANT IN DE KIJKER: Stratton-Maes

Onafhankelijke verzekeringsmakelaars zien zich geconfronteerd met heel wat uitdagingen. Stratton...

Lees meer
  • One-stop-shop voor uw IT
  • Beheer van eigen datacenters