scroll down

Blog - Google Chrome vanaf juli 2018 onverbiddelijk: geen HTTPS = onveilig

26/02/2018

Websites die geen HTTPS hebben zullen vanaf juli 2018 in Google Chrome als onveilig gemarkeerd worden. De maatregel wordt ingeroepen om website-eigenaars een versnelling hoger te laten schakelen wat betreft de veiligheid van hun website. Wacht dus niet langer om te evolueren naar HTTPS, de veiligere variant van HTTP.

Nieuw is het in ieder geval niet. Vandaag krijgen we ook al een veiligheidswaarschuwing als we een HTTP-website bezoeken. Maar die waarschuwing wordt enkel getoond als de pagina invulvelden bevat of als de bezoeker in incognito-modus surft. Vanaf juli wordt dit dus uitgebreid en zullen bezoekers áltijd de melding krijgen dat uw website onveilig is. Niet goed voor uw imago, toch? 

Veilige website = HTTPS

Die HTTPS, wat is dat nu precies? Het toont aan dat er een veilige uitwisseling van gegevens is. Concreet betekent het dataverkeer tussen uw website (uw server) en de browser van uw bezoekers versleuteld wordt. Buitenstaanders kunnen die informatie dus niet onderscheppen. 

SSL-certificaat

Om over te schakelen naar een HTTPS-website dient u een SSL-certificaat te installeren. Zo'n certificaat zorgt voor veilig dataverkeer. Trustteam helpt u verder op weg om te weten welk certificaat het meest geschikt is voor uw bedrijf.

 

Ps: Wist u bovendien dat Google veilige websites beloont met een hoger plekje in de zoekresultaten? Wacht dus niet langer en zorg voor een veilige website!

Ps 2: Nog altijd niet overtuigd? Een https-website is ook sneller dan zijn http-variant! Iets wat uw bezoekers zeker zullen appreciëren.

 

 

Blog - Andere nieuwtjes

27/01/2023 - Data Protection Day

Elk moment wordt persoonlijke data gebruikt en verwerkt. Alsmaar meer worden we onszelf bewust van...

Lees meer

25/01/2023 - Wat weet u over cybersecurity?

Door de toegenomen digitalisering binnen de economie en samenleving, lopen bedrijven meer dan ooit...

Lees meer

11/01/2023 - Vooruitblik op 2023 met Pieter Spiesschaert, CEO van Trustteam Groep sinds juli 2022.

Trustteam Groep wenst jullie eerst en vooral een mooie en feestelijke start van het nieuwe jaar. We...

Lees meer
  • One-stop-shop voor uw IT
  • Beheer van eigen datacenters