scroll down

Blog - De relatie tussen logistiek dienstverlener Eutraco en IT-leverancier Trustteam groeit organisch

18/05/2022

“Ik heb bij Trustteam nooit het gevoel dat ik met een leverancier aan tafel zit. Bij veel andere is dat wel zo”, zegt Michaël Demeuse, Head of Digital bij logistiek dienstverlener Eutraco. Het logistieke specialist werkt volop aan hun groeiverhaal waarbinnen IT-leverancier Trustteam een sleutelpositie bekleedt.

Eutraco startte in 1967 als transportbedrijf in Roeselare in West-Vlaanderen. Ondertussen heeft de  dynamische logistieke dienstverlener vestigingen over heel België. “Om die reden kocht ik mij een camper en bouwde die om tot kantoorruimte. Zo kan ik samen met mijn collega in één week al onze sites aandoen zonder uren in de file te verliezen”, zegt Michaël Demeuse. Je kan hem gerust een a-typische Head of Digital noemen. “De beste manager is hij of zij die zichzelf overbodig maakt.”

Eutraco beschikt over twaalf logistieke centra in België. Ze maken er gebruik van geavanceerde Warehousing Management – software (WMS) om de goederen te beheren. Het Transport Management Systeem (TMS) verzekert een optimale planning en de meest voordelige ritten voor de meer dan 400 vrachtwagens die bijna dagelijks op de baan zijn.

Logistieke topspeler

“Trustteam is een onontbeerlijke schakel in het groeiverhaal van Eutraco”, volgens Michaël Demeuse. “Ik vond in hen een functioneel contact waarop we altijd en overal beroep kunnen doen. Ze voeren uit wat ze zeggen. Trustteam komt elke belofte na. Hun expertise is enorm. En, niet onbelangrijk, het klikt ook op persoonlijk vlak.”

Dat bevestigt ook Xavier Verstraete, accountmanager bij Trustteam. “Er is wekelijks meerdere keren overleg, dan moet het wel klikken. Samen met Michaël spelen we heel kort op de bal en volgen de ontwikkelingen binnen Eutraco op de voet.”

Het is mee de taak van Michaël en zijn team om van Eutraco een kwalitatieve en duurzame logistieke topspeler te maken in België. Elke twee jaar beoogt Eutraco een logistieke verdubbeling. Op dit moment gaat de aandacht naar de nieuwe logistieke carbon- en energieneutrale site het Park De Hulst in Willebroek. “De snelle groei van Eutraco vraagt een zekere flexibiliteit van onze kant en net dat is de sterkte van Trustteam”, aldus Xavier. “Wij staan technisch en met daadkracht 100% achter de beslissingen van onze klanten, in dit geval Eutraco.”

Blauwdrukken

Werk genoeg dus voor Michaël en zijn team. “En voor Trustteam als selecte partner die we helemaal meetrekken in dit groeiverhaal”, klinkt het. “De samenwerking wordt met de jaren alleen maar sterker. Voor de site in Willebroek werkten we samen blauwdrukken uit waarna we er in de praktijk mee aan de slag gaan. Er wordt niets aan het toeval overgelaten. Trustteam staat in voor de server, hardware en VoIP bij elke nieuwe vestiging. We hebben weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen. Daardoor sparen we kostbare tijd uit die we elders kunnen investeren.”

Elke nieuwe site vraagt een eigen unieke aanpak. Voor Eutraco een beslissing neemt over de te volgen strategie, wil het bedrijf zekerheid of het ook zal werken. “Samen met Trustteam werken we dan een proof of concept uit waarbij we alle ideeën toetsen aan de haalbaarheid. Wordt zo’n proof of concept positief onthaald, dan rollen we dat samen over het hele bedrijf of voor die specifieke site uit.”

Kwaliteit voorop

“Trustteam is een betrouwbare partner waar je dag en nacht terecht kan met je vragen. De samenwerking drijft op kwaliteit, wat ik een heel belangrijke eigenschap vind voor een IT-dienstverlenend bedrijf. Ze starten een project pas op als ze volledig zeker zijn dat het slaagkans heeft.”

Elk project wordt nauwgezet gedocumenteerd door Trustteam. “Wij hebben rechtstreeks toegang tot die data, wat een enorme meerwaarde is. Het maakt deel uit van de relatie die we aan het opbouwen zijn. Ik heb nooit het gevoel dat ik met een leverancier aan tafel zit. Bij veel andere is dat wel zo.”

Blog - Andere nieuwtjes

06/07/2022 - Van Basic naar Modern Authentication bij Exchange Online

Microsoft wenst zijn producten veiliger te maken en heeft daardoor beslist om het Basic...

Lees meer

15/06/2022 - Het einde van Internet Explorer

Het einde van een tijdperk. 27 jaar lang werd Internet Explorer ondersteund, maar sinds vandaag...

Lees meer

01/06/2022 - Transport- en logistiek bedrijf Frans Hendrickx & Zonen werkt nauw samen met IT-leverancier Trustteam

Wij investeren voortdurend in betere kwaliteit. Trustteam is een heel belangrijke partner in dat...

Lees meer
  • One-stop-shop voor uw IT
  • Beheer van eigen datacenters