scroll down

Blog - 5 Tips & tricks om uw onderneming te beschermen tegen hacking

28/03/2023

1. Wees alert op verdachte berichten. Lees zorgvuldig alle berichten die u ontvangt en let op fouten in de spelling en grammatica.

➡️ TIP: zweef met uw muis over een link en controleer of de link er niet verdacht uitziet. Soms is het zeer opvallend, soms minder. Controleer zeker op het verwisselen van een O in een 0.

2. Gebruik een betrouwbare antivirus software: Installeer en gebruik een betrouwbare antivirus software die u beschermt tegen phishing e-mails en andere cyberaanvallen. In het beste geval opteert u voor een EDR – Endpoint detection and response. EDR is namelijk de nieuwe standaard.

➡️ Trustteam kiest zelf voor de oplossingen van Withsecure.

3. Houd uw software up-to-date: Zorg ervoor dat u altijd de nieuwste beveiligingsupdates installeert voor uw besturingssysteem en andere software. Deze beveiligingsupdates dichten vaak kleine gevaren bij verschillende endpoints. Zo timmert u alles dicht.

➡️ Trustteam biedt een kwetsbaarheid test die periodiek uw IT-omgeving controleert. Zo kunnen we kritieke alerts periodiek opvolgen. Daarnaast is het ook aangeraden om uw omgeving 24/7 te monitoren. Trustteam gaat dan proactief handelen zodat downtime vermeden wordt.

4. Het klink logisch, maar toch zien we nog al te vaak gemakkelijke wachtwoorden. Daarom nogmaals een oproep om sterke en unieke wachtwoorden te gebruiken voor elk account. Verander uw wachtwoorden daarnaast ook regelmatig. Gebruik bijvoorbeeld een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.

 ➡️Om een extra security laag te voorzien, beveiligt u uw logins best nog met een multifactor authentication (tweestapsverificatie).

5. Een bank zal u nóóit contacteren om uw pincode of andere persoonlijke gegevens door te geven. Keep that in mind!

 


Hoe kan Trustteam helpen?

Trustteam kan u helpen van A tot Z. Wij analyseren uw netwerk, waarna onze security experten de nodige maatregelen nemen. Wij zien het als onze missie om uw veiligheid te garanderen. Daarnaast verwachten we ook dat u en uw werknemers de verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan.

Daarom biedt Trustteam een Security Awareness Training aan, hierin trainen we gebruikers a.d.h.v. ’s werelds grootste bibliotheek van Security Awareness training content: denk hieraan aan interactieve modules, video’s, games, posters en nieuwsbrieven. In de security awareness training bieden we ook baseline test aan om het Phish-phroneTM percentage van uw gebruikers vast te stellen. Dit wordt gedaan door middel van een gratis gesimuleerde phishing-aanval. Op het einde van de security awareness training bieden we een sterke rapportage aan voor zowel training als phishing. Zo is het gemakkelijk om met deze rapportage te bekijken hoe groot de ROI is.

 

Zelf klaar om uw bedrijf cyberproof te maken? Neem contact op en ontdek alle mogelijke oplossing die Trustteam aanbiedt.

Blog - Andere nieuwtjes

04/05/2023 - World password day en het belang van 2FA bij een veilig wachtwoordbeleid.

Op de eerste donderdag van Mei vieren we elk jaar de world password day. Een ideale gelegenheid om...

Lees meer

19/04/2023 - 500 000 service tickets bij Trustteam

Met onze 400 werknemers zijn we dag in, dag uit bezig met het ontzorgen van onze klanten op vlak...

Lees meer

13/04/2023 - Trustteam en System Solutions bundelen hun krachten

We hebben het genoegen te melden dat de firma System Solutions en Trustteam hun krachten bundelen.

Lees meer
  • One-stop-shop voor uw IT
  • Beheer van eigen datacenters