scroll down

MyZen en Teamleader.

Hoe koppel ik Teamleader en MyZen?

Stap 1: Heb je al een MyZen-account? Ga dan in MyZen naar ‘Instellingen’ en klik op het submenu ‘Integraties’. Navigeer in de lijst naar ‘Teamleader’ en klik op ‘Beschikbaar’. Nadat je op ‘Verbinden’ klikt krijg je het inlogscherm van Teamleader te zien waarop je kunt inloggen met je Teamleader-account of een Teamleader-account kunt aanmaken. Ben je al Teamleader-klant maar heb je nog geen MyZen-account? Klik dan op ‘Toevoegen’ in de Teamleader Marketplace. Daarna kun je in MyZen de koppeling maken via ‘Instellingen’ > ‘Integraties’.

Let op! Enkel wanneer de koppeling gelegd wordt met de logingegevens van de hoofdgebruiker in Teamleader verloopt de synchronisatie tussen Teamleader en MyZen onmiddellijk. We raden dan ook sterk aan om de koppeling te leggen met de logingegevens van de hoofdgebruiker in Teamleader.

Stap 2: Na het aanmelden met je Teamleader-account kom je terug in MyZen terecht. Hier kun je nog aanduiden vanaf welke datum je je facturen gesynchroniseerd wil hebben en eventueel welke departementen je gesynchroniseerd wil hebben. Klik daarna op ‘Opslaan’.

Stap 3: Klaar! Facturen die je aanmaakt in Teamleader worden nu automatisch beschikbaar in MyZen. Om een factuur te versturen over het Peppol-netwerk hoef je enkel nog op de groene Peppol-knop te klikken onderaan je factuur. Opgelet, de groene Peppol-knop zal enkel zichtbaar zijn als de ontvanger van je factuur met een Peppol Acces Point is verbonden. Verstuur je naar de overheid? Vergeet dan zeker niet het correcte PO-nummer in te voeren.

Bouw digitale bruggen

Nu Teamleader en MyZen gekoppeld zijn kun je gebruik maken van de volgende handige functies:

Automatische betalingscontrole: Koppel je bank aan MyZen via Billbank, Ponto, KBC of Codabox en maak gebruik van de automatische betalingscontrole. In Teamleader wordt de betalingsstatus automatisch aangepast wanneer je klant zijn factuur betaalt. Dankzij onze slimme AI-technologie koppelt MyZen zo goed als elke transactie automatisch aan de juiste factuur, ook als je klant de verkeerde referentie ingeeft bij zijn betaling. In MyZen wordt de automatische betalingscontrole ook toegepast op je aankoopfacturen. Bovendien krijg je in je dashboard een handig overzicht van de financiële situatie van je bedrijf. 

Koppeling met je boekhouder: Vraag aan je boekhouder op welke manier hij/zij graag je e-facturen wenst te ontvangen:

  • Via e-mail: Je e-facturen worden vanuit MyZen automatisch verstuurd naar de digitale brievenbus van je boekhouder. Activeer deze functie door in ‘Instellingen’ > ‘Integraties’ de koppeling ‘Billmail’ te activeren. Daarna kun je de e-mailadressen ingeven waarop je boekhouder je documenten graag wil ontvangen.
  • Rechtstreeks in de software van je boekhouder: Voor een hele reeks boekhoudsoftwarepakketten is een integratie beschikbaar via ‘Instellingen’ > ‘Integraties’. Voor andere boekhoudsoftwarepakketten kun je via ons eigen Billsync-systeem je facturen en documenten delen met je boekhouder.
  • One-stop-shop voor uw IT
  • Beheer van eigen datacenters